Koalicija NADA: Strani investitori neće napustiti Srbiju ako ne prihvati francusko-nemački predlog (VIDEO)

Beta 22.02.2023

Koalicija NADA ocenila je danas da su "potpuno bez osnova" tvrdnje da će strani investitori napustiti Srbiju ako ona ne pristane na francusko-nemački predlog sporazuma za Kosovo.

Ta koalicija koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Nova DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), navela je da su takve tvrdnje "pokušaj manipulacije u svrhu zastrašivanja građana" i da "predstavljaju nevešto opravdanje za kapitulaciju i nedostojnu trgovinu nacionalnim interesima".

Naveli su i "da se iz Rusije povuklo 120 od 1.404 kompanije, odnosno svega 8,5 odsto stranih investitora iz zemalja koje su im uvele sankcije".

"Ako je Rusiju, koju zapad smatra neprijateljskom zemljom i kojoj je uveo sankcije, napustilo samo 8,5 odsto stranih investitora, onda u Srbiji, gde nema govora o bilo kakvim sankcijama, taj broj, ako uopšte bilo ko i napusti, može biti samo daleko manji", rekao je lider Nove DSS Miloš Jovanović.

Prema njegovim rečima, "stvar je vrlo jasna, nema izgovora ni opravdanja za kapitulaciju".

Lider POKS-a Vojislav Mihailović je kazao da "kapital ne poznaje granice i politiku", dodajući da su strani investitori došli u Srbiju zbog jeftine radne snage i ogromnih subvencija.

"Takve uslove ne bi dobili nigde i zato nije realno očekivati da će se strani investitori povući iz Srbije, ako ih matične vlade pozovu na to", rekao je Mihailović.

Prema njegovim rečima, to je najbolja potvrda pogrešne politike Vlade Srbije da ulaže u strana preduzeća, a ne u domaća.

(Beta, 02.22.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »