Remi Lajpciga i Mančester sitija u prvom meču osmine finala LŠ

Beta 22.02.2023

Fudbaleri Lajpciga i Mančester sitija odigrali su večeras u Lajpcigu nerešeno 1:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.Poveo je Siti golom Rijada Mareza u 27. minutu, da bi izjendačenje Lajpcigu doneo Joško Gvardiol pogotkom u 70. minutu.

Siti je prvu šansu imao u 14. minutu, Gundogan je izveo korner sa desne strane, a Ruben Diaš je sa šest metara glavom šutirao direktno u golmana Lajpciga.

Poveo je Siti golom Rajada Miraza u 27. minutu. Džek Griliš je presekao pogrešno dodavanje Ksavera Šlagera, proigrao Ilkaja Gundogana, koji je propustio loptu do Mareza, a ovaj je udarcem sa 12 metara matirao Blasviha.

U 36. minutu Griliš je oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla zamalo preko gola.

Prvi udarac ka golu rivala Lajpcig je imao u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Timo Verner je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Ederson lako zaustavio njegov udarac.

Prvu priliku u drugom delu igre imao je Lajpcig u 53. minutu. Sa leve strane je centrirao Marsel Halšenberg, a Benjamin Henriks, koji je ulaskom u igru uneo dosta živosti u igru Lajpciga, je šutirao glavom preko gola.

Samo dva minuta kasnije Henriks je ponovo bio u prilici. Gađao je dalji ugao Edersonovog gola, ali je bio zamalo neprecizan.

Andre Silva je u 63. minutu mogao da donese izjednačenje Lajpcigu, ali je njegov pokušaj, posle solo prodora, zaustavio Ederson.

Izjednačenje Lajpcigu doneo je Joško Gvardiol golom u 70. minutu. Halštenberg je izveo korner sa leve strane, Ederson je loše reagovao i loše procenio let lopte, a Gvardiol je bio najviši u skoku i glavom zatresao nebranjenu mrežu.

Dva minutu kasnije Siti je mogao da stigne do novog vođstva. Gundogan je dobro šutirao sa 10 metara, ali je Blasvih odlično intervenisao.

Do kraja meča viđena je opreznija igra na obe strane, bez ozbiljnijih šansi za promenu rezultata.

Revanš meč je na programu za tri nedelje i igraće se u Mančesteru.

(Beta, 02.22.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »