Nišlija optužen za učešće u tri otmice u Francuskoj ostaje u pritvoru: Sud: javnost i dalje uznemirena, za dolazak mučenih žena na sud potrebno i do šest meseci!

Blic 27.02.2023
Nišlija optužen za učešće u tri otmice u Francuskoj ostaje u pritvoru: Sud: javnost i dalje uznemirena, za dolazak…

Veće Višeg suda u Nišu danas je ponovo odbilo predlog odbrane da se Nišliji Aleksandru M. (47), optuženom da je 2002. godine sa još dvojicom saučesnika u Francuskoj oteo tri žene koje su primoravali na prostituciju a od kojih je jedna preminula zbog svireposti, ukine pritvor i zameni kućnim pritvorom uz elektronski nadzor. Sudija Aleksandra Mojašević Krstić ovakvu odluku obrazložila je time da je intenzitet uznemirenja javnosti još uvek visok i da bi takav potez doveo do izuzetno negative reakcije javnosti.

Povod da odbrana ponovo zatraži ukidanje pritvora i zamenu blažom merom – kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, bila je informacija da je Ministarstvu pravde da je potreban duži vremenski rok - po oceni suda od tri do šest meseci, da se sprovede procedura upućivanja poziva dvema oštećenim ženama – Ukrajinki O.S. i Francuskinji i M.K. i kao i još četvorici svedoka koji žive u Francuskoj D.I., M.R., S.M. i M.M. Sud je, naime, na prošlom ročištu zatražio da im se

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Regioni, najnovije vesti »