DS: Napad na pripadnike LGBTIQ zajednice u Beogradu vrhunac degradacije prava i sloboda

Beta 01.03.2023

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je napad na tri pripadnika LGBTIQ zajednice u beogradskom parku Manjež vrhunac degradacije prava i sloboda i zatražili brzu reakciju nadležnih.

"Ovaj napad je pokazatelj da u ovom gradu postoje grupe koje misle da imaju više prava od drugih, pa tako određuju na kojoj fasadi će stajati mural ratnim zločincima, ko sme da šeta, kako neko treba da izgleda i ko je podoban a ko nije", navodi se u saopštenju beogradskog odbora DS.

Oni su osudili taj napad i ocenili da odgovornost za takve događaje leži kako na institucijama koje treba da procesuiraju taj slučaj, tako i na onima koji bi trebalo da rade na prevenciji nasilja.

"Nadležne institucije podsećamo da je sprečavanje ovakvih izliva mržnje njihova dužnost i energično zahtevamo da počnu da rade svoj posao i u najkaraćem roku počinioce privedu pravdi. Beograd ne sme da postane neslobodan grad", dodali su u saopštenju.

Nekoliko mladića napadnuto je u beogradskom parku Manjež u noći između ponedeljka i utorka, a jednom od njih nanete su povrede nožem. Mediji pišu da su ih napali pripadnici ekstremističke grupe "Skinheds".

(Beta, 01.03.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »