Vučić na sednici GO SNS zatražio podršku za stvaranje Narodnog pokreta za državu

Beta 10.03.2023

Predsednik Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić zatražio je danas na sednici Glavnog odbora SNS podršku da krene u pripreme za stvaranje nove političke opcije - Narodnog pokreta za državu.

Vučić je na sednici GO kazao da smatra da u teškim trenucima za Srbiju treba da se okupe svi koji žele "normalnost i pristojnu Srbiju koja je u stanju da donosi racionalne odluke".

"Bez stranaka nema demokratije, ali bi ovo bilo ne samo SNS i druge partije, već i mnoge nestranačke ličnosti kojima bismo dali značajnu podršku, da zajednički radimo za budućnosti Srbije, za njen napredak", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, ta politička opcija bila bi "suštinski srpska" i ne samo nacionalna već ona koja će da brine o interesima Srbije, a ne "bilo koga" na Istoku i Zapadu.

Kako je ocenio, potrebno je da se ide među narod i da se "oberučke prihvate ljudi".

Istakao je da je SNS sa svojim kapacitetima - najbolja u svakom smislu, ali da ima ograničenja u prijemu novih ljudi.

"Ne želim da, zato što neki predsednik opštinskog odbora ne želi da vidi uglednog intelektualca jer bi mu on mogao biti konkurencija u stranci, njega i ne bude. Evo nije vam konkurencija, ali su nam potrebni da nam pomognu. Svaki glas mudrosti, ozbiljnosti i odgovornosti nam je više nego potreban", rekao je Vučić.

Zaključio je da je za Srbiju važno da se napravi, kako je rekao, taj viši oblik organizacije, koji bi omogućio članovima da više slušaju stavove ljudi koji nisu direktno u organizaciji, a "mogu da pomognu zemlji".

(Beta, 03.10.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »