Na "kinžale" odgovorili "pametnim bombama": Rusi i Ukrajinci koriste sve ubojitije oružje i municiju u rasplamsavanju ratnog konflikta (foto)

Večernje novosti 11.03.2023  |  Branko Vlahović - Stalni
Na "kinžale" odgovorili "pametnim bombama": Rusi i Ukrajinci koriste sve ubojitije oružje i municiju u rasplamsavanju ratnog…

RUSI, ali i Ukrajinci, kojima pomažu Amerikanci, počeli su da koriste novo, još ubojitije oružje koje nisu do sada upotrebljavali. Rusi gađaju "kinžalima" sa svojih aviona "mig 31" ukrajinske vojne objekte, jer je njihova moć znatno veća od visokopreciznih raketa "kalibar". Više dana Rusi su, u znak odmazde zbog napada ukrajinskih terorista u Brjanskoj oblasti, gađali i raketama "kinžal" važne protivničke objekte i teško oštetili tri termoelektrane.

Foto: Profimedia Prvi put je na istočnom frontu juče upotrebljena američka "pametna bomba" JDAM-ER, bačena u rejon Kurdjumovski kod Bahmuta, koji su zauzeli vojnici privatne ruske vojne kompanije "Vagner". Ruski penzionisani general-major Sergej Lipovoj, koji je na čelu organizacije "Oficiri Rusije" upozorava da Rusi moraju da pojačaju PVO. Ta bomba je navođeno visokoprecizno oružje dalekog dometa. Ona je namenjena uništavanju vojnih skladišta i važnih objekata.

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »