Обрадовић: Вучић никад није рекао да је против Косова у УНЕСКО-у, Интерполу, НАТО-у, ЕУ

Бета 17.03.2023

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић никада није демантовао да је спреман да подржи улазак Косова у УНЕСКО, Интерпол, НАТО или ЕУ, већ да је увек говорио само о противљењу чланству у УН.

"Вучић увек помиње само противљење чланству тзв. Косова у УН, док потпуно прећуткује у домаћој јавности оно што је изјавио за стране медије: да је спреман да подржи улазак тзв. Косова у разне међународне организације. Одговорно тврдим да то значи да када после Охрида крене примена француско-немачког споразума, то значи да се Вучићева власт више никада и нигде у међународним форумима неће супротстављати пријему лажне државе Косово у УНЕСКО, Интерпол, ЕУ, НАТО", навео је Обрадовић у писаној изјави.

Он је поновио став Двери да потписивање Европског плана за нормализацију односа Србије и Косова значи сагласност са уласком Косова у међународне организације.

"Ако то није тако како ја тврдим, позивам Александра Вучића да ово јавно демантује или већ сутра у Охриду одбаци француско-немачки споразум у целости, као једини прави доказ да није прихватио уцене из ЕУ. У супротном, треба да поднесе оставку и своју нову политику о Косову и Метохији кандидује на ванредним изборима", тражио је Бошко Обрадовић.

(Бета, 03.17.2023)

Прочитајте још

Кључне речи

Политика, најновије вести »