Demonstranti pale nagomilano smeće u Parizu: Sukobi širom Francuske zbog reforme penzijskog sistema, zabranjeno okupljanje na Jelisejskim poljima i trgu Konkord (video, foto)

Blic pre 2 dana

U Parizu, Nantu, Marseju i drugim francuskim gradovima se večeras održavaju novi protesti protiv usvojene reforme penzijskog sistema, koja podiže minimalnu starosnu granicu za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine. Policija u Parizu je zabranila okupljanja na Jelisejskim poljima i trgu Konkord, a i ove večeri je došlo do sukoba demonstranata i policije, prenosi Rojters. Predstavnici snaga zakona su tokom sukoba upotrebili suzavac.

Nekoliko hiljada demonstranata se večeras okupilo u južnom delu Pariza, na Trgu Italije, gde su neki od njih palili kante za smeće, prenosi AP. Demonstranti u Marseju su na 15 minuta blokirali železničku stanicu. U Parizu su protesti protiv reforme penzionog sistema održani tokom prethodne dve noći, uz učešće na hiljade demonstranata, a na trgu Konkord spaljena je lutka sa Makronovim likom, preneo je Rojters. Policija je rasterala demonstrante suzavcem i vodenim

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »