Najpoznatiji bunardžija u Zapadnoj Srbiji otkriva kako ljudi reaguju kad im pronađe vodu: "to je veće blago od para" (foto)

Blic pre 2 dana

Imajući u vidu sve duže i veće suše koje pogađaju Srbiju, mnogi domaćini su se odlučili da leto ne čekaju nespremni, već da u svom dvorištu pronađu vodu ako je ima i iskopaju bunar. Bunardžija Bole Ćurčić sa Javora ovih dana zato ima pune ruke posla, jer ga sa svih strana zovu da im iskpopa bunar. On je za to sam osmislio i posebnu mašinu koja se pokazala veoma efikasnom, a kako kaže, do sada se mahom događalo da je pronađe na sedmom metru.

- Jednog dana došao sam na ideju da sam smislim nešto ovako. Onog dana kada sam prestao da radim u firmi, odučio sam se za ovaj korak, seo i setio se, video sam mnoge mašine za ručno bušenje bunara, pa sam uspeo da napravim elektronsko. Možda nije nešto na izgled, ali završava posao - rakao je za Bole Ćurčić, majstor bunardžija. Ovaj majstor do sada je iskopao više od 300 bunara i u brdsko-planinskim i gradskim te prigradskim naseljima, a svima je zajednička sreća

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »