Od tri autobusa koja su krenula iz Leskovca, samo jedan stigao u Beograd na protest opozicije

Beta 21.03.2023

Deo opozicije koju čine Novi DSS, POKS, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri tvrdi da su iz Leskovca tri autobusa krenula za Beograd na skup, ali je samo jedan prošao tehnički pregled i sa zakašnjenjem uspeo da stigne na moleban.

Predsednik Gradskog odbora Zavetnici Nikola Lazarević istakao je na konferenciji za novinare da su prvo imali problem da nađu prevoznika koji hoće da ih vozi, te da su morali da kriju do zadnjeg dana da bi mogli da odu za Beograd.

"Svi autobusi su bili relativno novi, naš je prošao, a zašto drugi nije mislim da je svima nama jasno. Imali smo tu sreću da smo stigli na tehnički pregled neposredno pre završetka prethodnog i tu smo malo manje izgubili vremena nego drugi koji je bio pre nas", objasnio je predsednik leskovačkog odbora Zavetnika.

Kako je naglasio policajcima je "malo bilo i neprijatno što su došli u tu situaciju da moraju da rade ono što im je naređeno".

Predsednik POKS-a u Leskovcu Saša Stevčić kazao je da su u trenutku kada se dešavala najveća tortura policije, tri prevoznika bila već plaćena, pa su otkazali.

"Znači primili uplatu od stranke i onda otkazali prevoz. Bili su veliki pritisci direktno od inspekcijskih službi na te prevoznike. Nismo bili u mogućnosti da obezbedimo drugi prevoz i onda smo se vratili. Neko posebno objašnjenje nismo dobili", rekao je Stevčić.

Koordinator Gradskog odbora Nove Demokratske stranke (DSS) Bratislav Ćosić ocenio je tu "blokadu" kao organizovanu akcija MUP-a i Policijske uprave Leskovca, koja je imala za cilj da članovi njihove državotvorne koalicije, simpatizera i svih građani koji su želeli da 17. marta odu na moleban i na mirnu šetnju u Beograd, budu sprečeni.

On je upozorio one koji naređuju takve akcije da budu svesni da time krše ustavna prava građana.

(Beta, 03.21.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »