Krkobabić u selima užičkog kraja

Beta 22.03.2023

Sela užičkog kraja pokazuju zavidnu vitalnost, zahvaljujući ljudima koji u njima žive, ali i iskrenoj i pravoj podršci koju im pruža gradska uprava, izjavio je danas u Užicu ministar za brigu o selu Milan Krkobabić koji je posetio Zlatiborski okrug.

"Još je mnogo posla pred svima nama“, rekao je Krkobabić i istakao da posebno ohrabruje veliko interesovanje za novi konkurs za dodelu sredstava za kupovinu praznih seoskih kuća ali i spremnost lokalne samouprave da imovinsko - pravni odnosi budu što pre rešeni.

Krkobabić je posle sastanka u Gradskoj kući sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević, zajedno sa korisnicima prevoza, decom i njihovim učiteljima, pošao u vožnju do Lunovog sela minibusem za prevoz seoskog stanovništva, kupljenim sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

Dočekali su ga meštani i predsednik te mesne zajednice Milovan Milić koji je zahvalio ministru na poseti i rekao da je manifestacija Miholjski susreti sela, organizovana prošle godine u Lunovom selu sredstvima Ministarstva, okupila nezapamćen broj ljudi u jednom selu i ostala kao događaj za pamćenje.

„Nadamo se da će ovi susreti postati tradicija i da će naše selo dobiti priliku da ponovo bude domaćin“, rekao je Milić.

Gradonačelnica Užica je rekla da je taj grad korisnik tri od četiri programa Ministarstva za brigu o selu, koji su konkretni, vidljivi na terenu i značajni za svakodnevni život stanovnicima seoskih sredina.

„Užička sela za zadovoljstvom su prihvatila programe Ministarstva za brigu o selu, ali treba istaći i da su se i sami meštani dosta angažovali oko uređenja svojih sela, prethodnih godina kada su organizovani Miholjski susreti sela. Minibus je svakodnevno u upotrebi i prevozi decu školskog uzrasta do grada. Mi ćemo kao lokalna samouprava nastaviti da pomažemo, jačamo i unapređujemo život u selima oko Užica“, kazala je Jelena Raković Radivojević.

Ministar je posetu nastavio u obližnjem selu Kamenica obišavši porodicu Vasiljević, koja je iz programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dobila novi dom sa imanjem od 18 ari.

„Živeli smo u zajednici i smetao nam je gradski stil života, pa smo rešili pre godinu i po dana da konkurišemo za seosku kuću i da se osamostalimo na selu. Procedura nije bila komplikovana i lokalna samouprava nam je pomogla, posle samo nekoliko meseci dobili smo pozitivan odgovor", rekao je Ivan Vasiljević čija porodica je počela da se bavimo plasteničkom proizvodnjom povrćam sa namerom da je proširi.

(Beta, 03.22.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »