Niš: Protest Dveri, Zavetnika i Novog DSS zbog evropskog plana za Kosovo

Beta 24.03.2023

U Nišu su pristalice stranaka opozicione desnice danas odale poštu žrtvama NATO bombardovanja 1999. i tražile odbacivanje prihvaćenog evropskog sporazuma za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

Na skupu ispred Skupštine grada, čiji učesnici su nosili transparente "Vučiću pregazio si Ustav", i "Ne kapitulaciji", tražena je ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog prihvatanja tog sporazuma.

Predstavnci lokalnih odbora Dveri, stranke Zavetnici i Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) - stranaka koje sebe nazivaju "državotvornom opozicijom", optužili su Vučića i da je prihvatanjem evropskog plana za Kosova, pogazio Ustav Srbije.

Predsednica Gradskog odbira Dveri Tamara Milenković Kerković je istakla da je međunarodno pravo pregaženo 24. marta 1999, kada je počeo nepad NATO-a na SRJ, a da je sada Vučić prihvatanjem tog plana pogazio sve zakone Srbije.

Predstavnik stranke Zavetnici Vili Hadžić je kazao da se prihvatanjem sporazuma "kompletna srpska duhovna baština na Kosovu predaje u ruke lažnih Ilira".

Predstavnik Nove DSS Zoran Stojanović nazvao je Vučića "najvećim izdajnikom u istoriji srpskog roda" i ukazao da "niko nema pravo da daje ono što su nam očevi i dedovi ostavili u nasleđe".

(Beta, 03.24.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »