"Par iz Srbije čekao bebu 14 godina, a SAD su u panici": Doktorka o očaju roditelja čija su deca primila povučenu BSŽ vakcinu: "Plakali su kad sam im rekla da će biti sve u redu"

Blic 26.03.2023
"Par iz Srbije čekao bebu 14 godina, a SAD su u panici": Doktorka o očaju roditelja čija su deca primila povučenu BSŽ…

Pre samo nekoliko dana iz svih zdravstvenih ustanova povučena je serija Torlakove BSŽ vakcina, jer nema dovoljnu aktivnost. Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je to urađeno pošto jedna količina ove vakcine protiv tuberkuloze ima minimalna odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka. Zbog ove situacije mnogi roditelji su zabrinuti za zdravlje svoje dece, a oni čija deca su primila ovu vakcinu su u panici šta će biti sa njihovim mališanima.

O svemu ovome oglasila se i Slavica Plavšić, doktorka kojoj su se javili roditelji koji su više od 14 godina pokušavali da dobiju dete, a koje je po rođenju zbog komplikacija primilo upravo naknadno povučenu vakcinu. - Odavno me nije nešto ovako potreslo i pomerilo kao danas suze ovog očajnog oca. Posle 14 godina, dobili su bebu, rođenu 17. januara. Mesec dana je provela na neonatologiji. Otpuštena je iz bolnice 3. februara kada je i primila BSŽ vakcinu. Sada je

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »