Košarkaši Zvezde pobedili Valensiju u Evroligi

Beta 29.03.2023

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na svom parketu Valensiju 92:73 (20:21, 26:20, 23:21, 23:11), u meču 31. kola Evrolige.Najbolji kod Zvezde bio je Filip Petrušev sa 20 poena i sedam skokova, a pratili su ga Ognjen Dobrić sa 16 i Fakundo Kampaco sa 15 poena.

Najefikasniji kod Valensije bili su Džona Radebo sa 14, Džared Harper sa 12 i Kris Džons sa po 12 poena.

Obe ekipe su zabeležile 14 pobeda i 17 poraza i nalaze se na deobi 12. masta na tabeli.

U sledećem kolu, Zvezda će gostovati Asvelu, dok će Valensija gostovati Žalgirisu.

Košarkaši Zvezde su tokom čitave prve šetvrtine imali prednost, ali su ishitrenim napadami i lošom odbranom u poslednjem minutu prvu deonicu završili sa poenom zaostatka (20:21).

Najraspolešeniji kod Zvezde na startu meča u fazi napada bili su Petrušev, Kampaco i Dobrić.

Zvezda je bila bolji rival i u drugoj deonici, i nakon trojke Holanda i poena Martina na dva i po minuta do kraja stigla do maksimalnih osam poena prednosti (44:36).

Do poluvremena crveno-beli su sačuvali prednost, ali je utisak da su na pauzu mogli da odu sa ubedljvijim vođstvom (46:41). Zvezda je loše šutirala slobodna bacanja, i imala je četiri pogotka iz devet pokušaja.

Zvezda je bolje ušla i u nastavak meča, i nakon trojke Vildoze i koša Petruševa, stigla posle dva minuta igre prvi put do dvocifrene prednosti (53:43).

Krajem treće četvrtine Nikola Ivanović je dobio udarac od Rivera, uhvatio se za rame, morao je da napusti igru i ode u svlačionicu. Povreda nije bila ozbiljnije prirode i on se krajem meča vratio na parket.

I u poslednjoj deonici Zvezda je nastavila sa dobrom igrom i posle trojke Holanda stigla do nove maksimalne prednosti 76:64.

Do kraja meča Valensija nije uspela ozbiljnije da ugrozi srveno-bele. Zvezda je kontrolisala igru i bez većih poteškoća stigla do 14. pobede u Evroligi.

(Beta, 03.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »