Kovačević (D2SP): Ministar Basta nije politički lider

Beta 30.03.2023

 Predsednik "Nove – Da se struka pita (D2SP)" Vladimir Kovačević izjavio je danas da ministar privrede Srbije Rade Basta "nije politički lider, već tehničko lice za jednokratnu upotrebu".

"Svojom smelom izjavom o trasiranju budućeg puta Srbije, ministar svakako izlazi iz okvira posla privrede koji mu je dodeljen, a za koji je funkcionalno nekompetentan", kazao je Kovačević, navedeno je u saopštenju.

Zbog svega iznetog, prema rečima Kovačevića, "istupanja ovog tipa su zasigurno samo po primljenom zadatku koji treba da se sprovede".

"Zadatak ministra privrede je da svojim upravljanjem podstiče izvoz svoje privrede, da unapređuje ambijent za investicije srpskih privrednika u svojoj i posebno tuđim zemljama", istakao je on.

Predsednik "Nove D2SP" je dodao da "Srbija vredi onoliko koliko su zemljama regiona i sveta potrebni autohtoni proizvodi srpske privrede".

"Čini mi se da sa ovakvim ministrovanjem, izvan dodeljenog portfelja, pomenute ciljeve srpske privrede necžćemo nikada ostvariti", zaključio je Kovačević.

(Beta, 03.30.2023)

Rade Basta »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »