Obradović (Dveri): Vlast se plaši skupštinske rasprave o protivustavnom sporazumu

Beta 03.04.2023

Lider srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je nakon današnjeg sastanka opozicionih poslaničkih klubova, da je vladajuća većina bukvalno ukinula rad Skupštine Srbije, jer se plaši rasprave o sporazumu o Kosovu.

Obradović je za agenciju Beta rekao da je redovno prolećno zasedanje počelo pre više od mesec dana, a sednice nema iako u skupštinskoj proceduri čekaju brojne inicijative i vlasti, i opozicije.

"Sve stoji jer se vlast plaši rasprave o protivustavnom i kapitulantskom francusko- nemačkom sporazumu koju ne mogu izbeći. To je sada najpreča tema i besmisleno je da imamo bilo koju skupštinsku sednicu pre ove na temu Kosova i Metohije. Zato nemamo nikakvu sednicu već toliko dugo, niti je bilo šta u najavi", rekao je Obradović.

On je naglasio da se protiv ovakvog "ubijanja" srpskog parlamentarizma i obesmišljavanja rada najvažnijih državnih institucija opozicija može izboriti samo zajedničkim snagama.

"Bez obzira na sve naše ideološke i političke razlike, opozicija treba da sarađuje u borbi za povratak elementarnog redovnog rada Narodne Skupštine i normalne parlamentarne debate. Srpski pokret Dveri i naša poslanička grupa će se uvek odazvati ovim povodom, a prošli put smo bili inicijator i domaćin jednog takvog sastanka", rekao je Obradović za Betu.

U Skupštini Srbije na inicijativu Zeleno-levog poslaničkog kluba održan je sastanak opozicionih poslanika povodom, kako je navedeno "brutalne zloupotrebe ove institucije", a sastanku su se, prema rečima predsednika tog kluba Radomira Lazovića odazvale sve opozicione grupe.

(Beta, 04.03.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »