PUPS: Duluz Laurijan izabran za predsednika PUPS-a u opštini Alibunar

Beta 03.04.2023

U sali Skupštine opštine Alibunar, delegati Izborne skupštine Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda Alibunar jednoglasno su za novog predsednika izabrali Duluža Laurijana, diplomiranog inženjera kibernetike u penziji."Nastavićemo da podržavamo i realizujemo ideje našeg predsednika Milana Кrkobabića i smernice Izvršnog odbora, koje ćemo konkretizovati u skladu sa potrebama naših građana u lokalnoj samoupravi Alibunar. Jedan od ciljeva će nam, svakako, biti akciono i kadrovsko jačanje naših mesnih odbora Lokve, Janošik, Nikolinci, Banatski Кarlovac i Vladimirovac", rekao je Laurijan u saopštenju.

Danilo Ćirić, jedan od osnivača Partije izabran je za potpredsednika PUPS – Solidarnost i pravda Alibunar.

Pored predsednika pomenutih mesnih odbora, stalni sastav Opštinskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda čine i Slavoljub Miladinović, Milenko Stanojević, Jano Mosnak, Čedomir Stankov i Dušan Njagul, dok su jednoglasno izabrani predsednici i članovi nadzornog odbora i dicsiplinske komisije.

Pošto je prisutne pozdravio u ime Milana Кrkobabića, predsednika PUPS - Solidarnost i pravda, potpredsednik Risto Кostov je istakao da je "istorijski iskorak" što se danas ostvaruje PUPS-ov osnovni vrednosni stav 3P: Penzije prate plate.

"Očekujemo da se u dogledno vreme relizuje i ideja Milana Кrkobabića o uvođenju tzv. garantovane socijalne 'penzije' u iznosu od najmanje 100 evra za sve one koji nemaju i neće imati penziju i nemaju nikakva primanja. A među njima je najviše žena i to žena na selu", istakao je Кostov.

(Beta, 04.03.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »