Tači tvrdi da nije imao kontrolu nad OVK: Kako jedan od vođa OVK pokušava da izbegne odgovornost na sudu za počinjene zločine?

Večernje novosti 04.04.2023  |  S. J. M.
Tači tvrdi da nije imao kontrolu nad OVK: Kako jedan od vođa OVK pokušava da izbegne odgovornost na sudu za počinjene…

HAŠIM Tači nije imao stvarnu moć, realni uticaj i konkretnu kontrolu nad OVK 1998. i 1999. godine kada su počinjeni zločini. Stvarni vođa OVK tada je bio Adem Demaći i on je bio najmoćniji čovk u OVK, kojeg su svi slušali. Ovo je glavna teza odbrane komandanta OVK i bivšeg prištinskog premijera i predsednika Hašima Tačija, koju je na današnjem suđenju pred Specijalnim sudom Kosova u Hagu izneo njegov branilac Greg Kiho.

Foto AP Na suđenju Tačiju, Kadriju Veseliju, Redžepu Selimiju i Jakupu Krasnićiju za ratne i zločine protiv čovečnosti počinjene na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine danas odbrana iznosi uvodna izlaganja. Oni će ukazati na suštinu odbrane, koju će kasnije tokom procesa detaljno razrađivati. Koliko se za sada ističe iz izlaganja Tačijevog branioca Kihoa, glavne tvrdnje za izbegavanje Tačijeve odgovornosti su da on nije imao kontrolu nad komandantima operativnih

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »