Vučić posle sastanka sa kosovskim Srbima: O svemu ću opširno govoriti za sedam dana

Beta 07.04.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se za sedam dana, kako je rekao na veliki četvrtak ili veliki petak obratiti ponovo i opširno objasniti zajedničke zaključke i saopštiti kako će se Srbija postaviti u vezi sa situacijom na Kosovu.

Vučić je posle konsultacija sa predstavnicima Srpske liste i institucija sa Kosova i Metohije rekao da se vodio razgovor o problemima, bezbednosnoj situaciji, nezadovoljstvu i besu srpskog naroda zbog kršenja i sporazuma o tablicama i svakodnevnog hapšenja Srba.

"Dogovorili smo se da za sedam dana nastavimo da radimo zajedno da bismo mogli da izađemo sa zajedničkim saopštenjem i o izborima koje je neko zakazao za 23. april, a na kojima Srpska lista ne učestvuje, do drugih pitanja", rekao je Vučić.

On je najavio sledeći sastanak u Raški na koji će, kako kaže pozvati i Predsednicu Vlade Anu Brnabić i ministre, te dodao da na tom sastanku očekuje zajedničku platformu.

Druga tema sastanka sa Srbima sa Kosova bila je kako je naveo "dalji ekonomski i socijalni napredak i šta Srbija može da uradi za najugroženije ljude, kako da obezbedimo više posla za ljude sa Kosova", ali će i o tome, kako je rekao, govoriti za sedam dana.

(Beta, 04.07.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »