Novi DSS: Skandalozan snimak šefa kabineta gradonačelnika Beograda

Beta 11.04.2023

Beogradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) je danas ocenio da je skandalozan audio snimak na kome, po navodima medija, šef kabineta gradonačelnika Beograda nudi "nameštanje tendera" kompaniji Kentkart i zatražio od nadležnih da reaguju.

Balkanska istraživačka mreža Srbije (BIRN) objavila je da audio snimci pokazuju da je šef kabinet Šapića nudio turskoj kompaniji Kentkart, zaduženoj za sistem naplate karata u gradskom prevozu, novi posao na nameštenom tenderu ukoliko pristanu na sporazumni raskid ugovora.

 

Gradski odbor te stranke je u saopštenju zatražio od nadležnih "da primene zakon i procesuiraju najpre šefa kabineta", te zapitao da li je on "samostalno delovao ili je ovu kriminalnu ponudu dao po nalogu pretpostavljenog".

U saopštenju piše "da je Šapić i sam besramno priznao, opravdavao i branio ovo krivično delo".

Novi DSS smatra da su to korupcionaške radnje koje su, kako je navedeno, ogledalo bezobzirnosti i bahatosti vlasti i traži da nadležni ispitaju sve aktere i odmah ih procesuiraju.

"Celokupno delovanje gradske vlasti u pogledu javnog prevoza dokaz je odsustva vizije i plana za rešavanje problema i unapređenje sistema javnog prevoza", dodaje se u saopštenju.

Taj odbor je ocenio da su "Beogradu zbog niza problema u funkcionisanju grada potrebni vanredni izbori" i da "svi koji se bave korupcijom odgovaraju".

(Beta, 04.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »