Novi DSS: Vlada da otkaže vojne vežbe sa NATO zemljama

Beta 11.04.2023

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je odluka Vlade da bude domaćin vojne vežbe sa 23 NATO zemlje predvođene SAD štetna i da predstavlja kršenje moratorijuma o vojnim vežbama koji je usvojen na početku sukoba u Ukrajini.

"Neučestvovanje u vojnim vežbama bilo je potpuno ispravno, a sada je dodatno značajno imajući u vidu da se Zapad još direktnije uklјučio u vojni sukob sa Rusijom. Organizovanje vojnih vežbi u Srbiji sa NATO zemlјama predstavlјa i još jedan dokaz da je poslednjih meseci na delu snažan spolјnopolitički zaokret vlasti i svrstavanje Srbije uz Zapad", ocenio je Jovanović u saopštenju.

Jovanović je dodao da je nakon prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu, koji je ocenio nedopustivim i protivustavnim, vlast ponovo "zgazila osnovne državne i nacionalne interese".

"Novi DSS zahteva od Vlade Srbije da povuče odluku o održavanju ove vojne vežbe i ostane pri odlukama o nesvrstavanju u uslovima velikog vojnog sukoba Zapada i Rusije. Srbija treba da vodi samostalnu politiku, bez svrstavanja ni na jednu stranu", dodao je on.

(Beta, 04.11.2023)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »