Dveri Vojvodina: LSV radi na odvajanju Vojvodine od Srbije

Beta 28.04.2023

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta Dveri za Vojvodinu optužio je večeras Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da radi na odvajanju Vojvodine od Srbije i dodao da je reč o "odavno smišljenoj ideji u zapadnim centrima moći".

"Jaka je želja LSV da se nametnu stranim faktorima kao saradnici koji će raditi na razgradnji Vojvodine kao neotuđivog dela Srbije", navele su Dveri u saopštenju.

Portparol LSV Aleksandar Marton poručio je danas lideru Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću da u toj pokrajini "nema nikakvog separatizma" i optužio ga da želi da "poništi Vojvodinu".

Ocenio je da, "neko ko se divi nacističkom kvislingu Dimitriju Ljotiću" svakako ne može da razume Vojvodinu, njene građane i njenu tradiciju.

Dodao je da je Vojvodina "sve suprotno od Boška Obradovića" i poručio da ta pokrajina nikada neće biti "poligon za desničarenje i ekstremizam" Boška Obradovića.

Dveri su u večerašnjem saopštenju ocenile da su Martonovi napadi na njih i Boška Obradovića "odraz nemoći".

"Dveri žele da svi građani Vojvodine žive u skladu sa slobodarskim idejama Svetozara Miletića, da se po svaku cenu očuva zajednički suživot, mir i multikulturalnost Vojvodine", naveli su u saopštenju.

Dodali su da je LSV "godinama u koalicionoj vlasti sa SNS" i pozvali LSV da objasni građanima Vojvodine šta su oni dobro učinili za te iste građane.

"Da li su doprineli da ima slobode medija u Vojvodini? Da li su uticali da se Vojvođani mogu zaposliti ako nisu članovi vladajuće koalicije? Naravno da ne. Ništa oni nisu učinili dobro za građane Vojvodine, osim gole borbe pojedinaca za koji dinar više iz budžeta Vojvodine", piše u saopštenju.

LSV je bila u lokalnoj koaliciji sa SNS-om od 2016. do februara ove godine, kada je koalicija raskinuta, dok je na ostalim nivoima vlasti u opoziciji.

LSV: Boško Obradović vređa Vojvodinu i njene građane

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton poručio je danas lideru Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću da u toj pokrajini "nema nikakvog separatizma" i optužio ga da želi da "poništi Vojvodinu".

"Obradovićevi izlivi mržnje prema Vojvodini i njenim građanima su svakodnevni i to svakako ima veze sa njegovim ideološkim pozicijima. On ne samo da je protiv autonomije Vojvodine, on želi da poništi Vojvodinu", naveo je Marton u pisanoj izjavi.

Ocenio je da, "neko ko se divi nacističkom kvislingu Dimitriju Ljotiću svakako ne može da razume Vojvodinu, njene građane i njenu tradiciju".

"Isto tako, građani Vojvodine ne razumeju desničarske ideje Boška Obradovića, pa i pored redovnih pokušaja, partija Boška Obradovića ne uspeva ni da se približi poslaničkim klupama vojvođanskog parlamenta", naveo je Marton.

Dodao je da je Vojvodina "sve suprotno" od lidera Dveri i poručio da ta pokrajina "nikada neće biti poligon za desničarenje i ekstremizam Boška Obradovića".

(Beta, 04.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »