Evropski pokret u Srbiji osudio izjavu ministra o uzrocima tragedije u školi

Beta 04.05.2023

Evropski pokret u Srbiji osudio je danas izjavu ministra obrazovanja Branka Ružića koji je, kako kažu u saopštenju, umesto da ponudi ostavku, okrivio kancerogeni uticaj interneta, video igrica i zapadne vrednosti za tragediju koja se dogodila u sredu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Evropski pokret je naveo da dve trećine građana Srbije ima osećaj besperspektivnosti i da je taj događaj samim tim za njih bio očekivan.

Oni su ocenili da uprkos tragičnim trenucima za Srbiju vlast ne prestaje da šokira populističkim izjavama i proizvoljnim ocenama kojima produbljuje podele i dovodi građane u zabludu.

"Žalosno je da se ovakav događaj koristi u dnevnopolitičke svrhe... Vlast mora da preuzme odgovornost za promovisanje govora mržnje i netolerancije, oblikovanje javnog mnjenja po svom nahođenju kao i za kreiranje dominantnog osećaja teskobe", navedeno je saopštenju Evropskog pokreta.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u sredu o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda.

Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

(Beta, 05.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »