Obradović (Dveri): Premijerka i ministri da podnesu ostavke, odgovorna je samo vlast

Beta 05.05.2023

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je danas premijerku Anu Brnabić i članove Vlade Srbije da podnesu ostavke posle dva masovna ubistva u Srbiji kojima je stradalo 17 osoba a više od 20 ranjeno.

Obradović je u pisanoj izjavi optužio vlast da je odgovorna za porast nasilja u društvu.

"Ono što je aktuelna vlast posejala u medijima i društvu sada žanjemo. Ne može niko drugi biti odgovoran umesto vlasti, posebno ne deca. Oni koji su imali svu vlast u proteklih 10 godina, koji su kreirali atmosferu u društvu i na medijima, oni su odgovorni", naveo je lider Dveri.

Zatražio je vanredno zasedanje Skupštine Srbije i svih nadležnih skupštinskih odbora, jer kako je rekao, talas zla i straha u društvu se širi a najvažnija državna institucija ne zaseda.

"Veliki problem je u medijskim tabloidima koji suštinski inspirišu zlo. Medije treba zakonom sprečiti da crne hronike budu udarne vesti dana, jer detaljno opisivanje zločina daje primere za podražavanje. Ne sme više ni dinar biti dat za bilo koji domaći film u kome se promoviše nasilje, ubistva i drugi zločini. Mora se ograničiti sve što poziva na nasilje u medijima, filmovima, video igricama, internetu uopšte", naveo je Obradović.

(Beta, 05.05.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »