Bocan Harčenko: Jačanje saradnje Srbije i Rusije sve značajnije u svetu u kom se dešavaju promene

Beta 09.05.2023

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da "u sklopu nepovratnih promena koje se dešavaju u svetu jačanje strateškog partnerstva Moskve i Beograda dobija sve veći značaj".

"Samo takva, prijateljska i ravnopravna, saradnja, koja se temelji na poverenju, poštovanju i međusobnom uvažavanju interesa, obezbeđuje uslove za miran, skladan razvoj čitavog čovečanstva u njegovoj civilizacijskoj raznolikosti, omogućava da sačuvamo suverenitet i nezavisnost koje nam je zaveštala generacija pobednika", naveo je on.

Ambasador Rusije u autorskom tekstu za današnje izdanje Politike povodom Dana pobede ocenio je da taj dan "ostaje čvrsta spona" u odnosima Rusije i Srbije.

"Naši narodi su se zajedno borili za slobodu, zajedno odoleli nacističkom agresoru i zajedno izvojevali pobedu", napisao je ambasador.

Dodao je da se na današnju dan slavi "apsolutna pobeda nad okrutnim neprijateljem i njegovom čovekomrzilačkom ideologijom", a slavi trijumf dobra nad zlom i života nad smrću.

"Neka nas ovaj Dan pobede još jednom podseti na potrebu mirne koegzistencije i solidarnosti mešu narodima zarad sveopšteg mira, prosperiteta i blagostanja. Obavezno ćemo dati sve od sebe da to postane stvarnost", naveo je.

(Beta, 05.09.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »