Šta se dešava na istočnom frontu? Zelenski na G7 sad tvrdi da Rusija nije zauzela Bahmut i poziva svet da se ujedini protiv rata!

Kurir 21.05.2023
Šta se dešava na istočnom frontu? Zelenski na G7 sad tvrdi da Rusija nije zauzela Bahmut i poziva svet da se ujedini protiv…

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u govoru na samitu G7 u Hirošimi u Japanu rekao da Bahmut nije okupiran od strane Rusije i pozvao svet da se ujedini protiv rata iako je nešto ranije poručio da je grad "ostao samo u našim srcima" - Naš herojski narod okreće istoriju kako bismo mogli da učinimo da sam rat postane senka.

Verujem da ratu nije mesto u svetu. Čovečanstvo je prešlo veoma dug put i izgubilo mnogo života u krvavim sukobima - rekao je on. Odgovarajući na pitanja novinara, Zelenski je rekao da Bahmut nije zarobljen od strane Rusije i da ukrajinski vojnici ostaju u gradu, ali da nije mogao dati jasne informacije. - Borimo se zahvaljujući hrabrosti našeg naroda, naših ratnika. Jasno razumem šta se dogodilo u Bahmutu. Ne mogu da podelim sa vama taktičke stavove naše vojske.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »