Dveri: Dozvolom Informeru za pokretanje televizije, REM se podsmeva građanima koji protestuju

Beta 24.05.2023

Pokret Dveri ocenio je danas da se Regulatorno telo za elektronske medije (REM), odlukom da kompaniji "Insajder tim", u čijem je vlasništvu list Informer, da dozvolu da pokrene kablovsku televiziju, podsmeva građanima koji protestuju na ulicama Beograda i traže smenu rukovodstva tog tela.

"Iako je odavno kristalno jasno da je Informer jedan od medijskih generatora mržnje u srpskom društvu, da je to glasilo SNS-a koje nema nikakvu drugu svrhu do obračuna sa svima koji drugačije misle od aktuelne vlasti i koje, uz TV Pink, predstavlja simbol veličanja nemorala, to uopšte nije smetalo REM-u da ovom medijskom zlu da dozvolu da pokrene TV program", navodi se u saopštenju tog pokreta.

Dveri navode da zbog svega toga traže, ne samo ostavku svih članova REM-a, već i ostavke kompletnog državnog rukovodstva i izbore na svim nivoima.

"Crvene linije u medijskoj promociji nemorala, kriminalaca i starleta su odavno pređene", dodaje se u saopštenju.

Portal N1 preneo je ranije danas da je Savet REM-a na današnjoj sednici odlučio da preduzeću "Insajder tim", vlasniku lista Informer, izda dozvolu za pružanje medijskih usluga putem kablovske i IPTV mreže, donosno dozvolu za pokretanje kablovskog TV programa.

(Beta, 05.24.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »