Bez dodatnog roka za polaganje: Oglasilo se crnogorsko Ministarstvo prosvete: Testovi sa mature će ponovo biti pregledani i ocenjeni

Blic 05.06.2023

Crnogorsko Ministarstvo prosvete i Državna komisija za maturski i stručni ispit saopštili su danas da od Ispitnog centra očekuju da ponovo pregleda testove učenika koji nisu položili maturski ispit iz Crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog (CSBH) jezika i književnosti. Iz ministarstva su naveli da nije u skladu sa propisima stav Komisije za ocenjivanje da se učenicima koji su, po njihovoj oceni prepisivali zadatke na testu, odredi dodatni rok za polaganje, prenosi RTCG.

- Ministarstvo prosvete ističe da će preduzeti sve zakonom propisane mere i radnje kako bi se zaštitio interes učenika i ispoštovao postignuti dogovor ministra prosvete i roditelja na način da ni jedan učenik ne bude oštećen - navodi se u saopštenju crnogorskog ministarstva. Dodaje se da je Državna komisija na poslednjoj sednici donela preporuku da Komisija za ocenjivanje ponovo pregleda i vrednuje testove učenika koji nisu položili ispit iz navedenih predmeta.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »