Stefan Krkobabić: Povećanje plata i penzija - pravedan i izuzetno hrabar potez Vučića

Beta 08.06.2023

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivredniika i proletera Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda Stefan Krkobabić ocenio je da je najavljeno povećanje plata i penzija i pomoći za najmladje "pravedan i izuzetno hrabar potez" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Krkobabić je u saopštenju naveo da je tom najavom Vučić pokazao da je očito na strani najvećeg broja građana Srbije, i to, kako je kazao, onih koji žive od svog tekućeg i minulog rada - penzionera, poljoprivrednika i proletera.

"Ističemo da se na ovaj način u celosti realizuje dugogodišnji PUPS-ov vrednostni stav da penzije prate plate – sada već nezaobilazno 3P", kazao je on.

Krkobabić je rekoa da će PUPS nastaviti da se zalaže za uvođenju socijalne – garantovane penzije, ne manje od 100 evra, kao posebnog vida socijalnog davanja  starijima od 65 godina, koji nemaju navršenih 15 godina staža neophodnih za penziju, niti imaju imovinu ili neki drugi prihod.

On je rekao da je među njima najveći broj žena i to žena sa sela.

"Ovaj vid socijalnog davanja predstavlja svojevrsnu zahvalnost društva koje na taj način vrednuje njihov rad i odužuje im se za sve ono što su tokom životnog veka dale društvu, radeći decenijama u domaćinstvima i poljoprivrednim gazdinstvima", kazao je Krkobabić.

(Beta, 06.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »