Vučić sa predsednikom UAE, najavio dalje unapređenje svih oblika saradnje

Beta 15.06.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom i najavio nastavak unapređenja svih oblika saradnje u korist građana dve zemlje.

"Partnerstvo i prijateljstvo naših zemalja su, pre svega, utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju, a zajedno ćemo nastaviti da unapređujemo ekonomsku, bilateralnu i sve druge vidove saradnje u korist građana Srbije i UAE", napisao je Vučić na Instagramu.

Posle zajedničkog ručka u jednom beogradskom restoranu, na kojem je bio i ministar finansija Srbije Siniša Mali, Vučić je naveo da "razmišlja o viziji i vrednostima" koje deli sa Al Nahjanom, koga je opisao kao "iskrenog prijatelja" Srbije.

"Posebno razmišljam o fascinantnoj energiji koja je uložena u ostvarenje prvih velikih snova Srbije i Beograda, koji se danas svrstava u red uređenih metropola koje imaju šta da pokažu svetu. Hvala Vam, dragi prijatelju, na ogromnoj podršci Srbiji i našem narodu, kao i na ohrabrenju u postavljanju sve viših ciljeva koji su za našu zemlju nekada bili nedostižni", dodao je Vučić.

Naveo je da je prijateljstvo njega i Al Nahjana "temelj i čvrsta spona" ne samo između Srbije i UAE, već i "na putu napretka i ubrzanog razvoja" Srbije u koju je predsednik UAE "uvek dobrodošao".

Vučić, koji je i dočekao i ispratio Al Nahjana na surčinskom aerodromu, naveo je da su razgovarali "o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji" i da je zahvalio predsedniku UAE "na dosadašnjem ličnom angažmanu za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja".

"Još jednom sam zahvalio na pozivu za učešće na klimatskom samitu UN, koji će biti održan u Emiratima, i naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena ulaganju u projekte koji će doprineti ublažavanju posledica klimatskih promena", dodao je Vučić.

(Beta, 06.15.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »