КФОР: И даље нејасно где су били косовски полицајци када су ухапшени

Бета 16.06.2023

Мисија НАТО-а на Косову, КФОР, саопштила је данас да је "и даље нејасно где су била тројица косовских полицајаца када су ухапшени" пре два дана.

КФОР је у саопштењу за јавност навео да је прегледао локацију догађаја и разговарао са представницима косовских институција и српских власти.

"На основу доступних података, остаје нејасно где су се налазили косовски полицајци у тренутку хапшења", наводи се у саопштењу.

У саопштењу КФОР наводи да на тој локацији, "у близини административне граничне линије, и косовске институције и српске власти имају јасне одговорности за координацију са КФОР-ом".

"Подсец́амо обе стране на њихове одговорности према Војно-техничком споразуму између Србије и КФОР-а и процедурама за координацију између косовске полиције, укључујуц́и граничну полицију и КФОР", наводи се у саопштењу.

КФОР је "подсетио све стране да је за распоређивање косовских безбедносних снага на северу Косова потребна претходна сагласност команданта КФОР-а".

"Позивамо све стране да се придржавају договора и процедура за сарадњу са Кфором. Позивамо обе стране да се уздрже од провокативне реторике и да избегну било какву једнострану акцију која би могла да ескалира ситуацију у тој области", наводи се у саопштењ

(Бета, 06.16.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »