Poplave u Srbiji - na snazi 51 vanredna situacija, evakuisano više od 200 osoba, voda odnela deo mosta kod Kraljeva (FOTO/VIDEO)

Insajder 16.06.2023  |  Insajder, Beta, Tanjug, RTS
Poplave u Srbiji - na snazi 51 vanredna situacija, evakuisano više od 200 osoba, voda odnela deo mosta kod Kraljeva…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina, evakuisali su više od 200 osoba iz poplavljenih područja širom Srbije. Na snazi je vanredna situacija u 51 lokalnoj samoupravi. Direktor JP "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je da je najkritičnija situacija u Jagodini, Trsteniku, Brusu, Kosjeriću i Sokobanji gde je došlo do izlivanja reka. Voda je odnela deo mosta u Adranima kod Kraljeva, dok se reka Lepenica izlila u Kragujevcu.

MUP: Na snazi ukupno 51 vanredna situacija Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je zbog poplava u opštinama i gradovima Srbije proglašena 51 vanredna situacija. Iz MUP-a navode da je večeras oko 20 časova zbog poplava izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a da je od jutros evakuisano ukupno 142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja,Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca. Od ponoći je

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »