Kosovo onlajn: U Severnoj Mitrovici specijalci uhapsili muškarca N.O.

Beta 23.06.2023

Specijalne jedinice kosovske policije uhapsile su danas u Severnoj Mitrovici muškarca N.O. koji radi u lokalnom komunalnom preduzeću. 

Kako je javio Kosovo onlajn, hapšenje se dogodilo u blizini autobuske stanice, kad su specijalci kosovske policije u oklopnim vozilima opkolili i zatim priveli muškarca N.O. 

Za sada nije poznat razlog njegovog hapšenja. 

Od dolaska albanskih gradonačelnika u opštine na severu Kosova, uhapšeno je osmoro Srba, a meštani Gračanice i Raniluga, u centralnom delu Kosova, juče su protestovali zbog hapšenja Dragiše Milovanovića. 

Protesti Srba ispred opštinskih zgrada u Leposaviću, Zvečanu i Zubin Potoku traju već 26 dana. 

Kosovska policija: Uhapšeni Srbin osumnjičen za napad na Kfor Kosovska policija je potvrdila da je jutros u Severnoj Mitrovici uhapsila muškarca srpske nacionalnosti N.O. koji se sumnjiči, kako je saopšteno, za napad i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom. "Usled intenzivnog rada i istražnih radnji koje sprovodi Kosovska policija, danas u jutarnjim satima uhapšen je osumnjičeni Srbin N.O, građanin Severne Mitrovice, poznat po nadimcima Nemac i Rus, zbog slučaja napada i ugrožavanja lica pod međunarodnom zaštitom", naveli su u policiji. N.O. se konkretno tereti da je, kako navode iz policije, umešan u napad na Kfor 29. maja, kada je od "posledica napada i ispoljenog nasilja na desetine pripadnika ove misije zadobilo telesne povrede". Uhapšeni Srbin je sproveden u policijsku stanicu, premda policija ne precizira u koju. Iz policije navode da će se sve dalje radnje preduzimati u saradnji i koordinaciji s pravosudnim organima. N.O. je, prema saznanjima portal KoSSev, uhapšen jutros na svom radnom mestu u lokalnoj autoperionici u blizini gradske autobuske stanice. On je osmi po redu Srbin koji je u poslednjih mesec dana uhapšen na severu Kosova.

(Beta, 06.23.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »