"Kad udariš na kralja moraš ga ubiti": Šta će biti sa Prigožinom nakon što je proteran iz Rusije: "Možda bi trebalo da se kloni visokih prozora"

Blic 25.06.2023
"Kad udariš na kralja moraš ga ubiti": Šta će biti sa Prigožinom nakon što je proteran iz Rusije: "Možda bi trebalo da…

Za svega dan i po Rusija se suočila sa veoma realnom pretnjom oružane pobune, a predsednik Vladimir Putin je obećao da će kazniti plaćenike Vagnera koji marširaju ka Moskvi i usput zauzimaju gradove. Delovalo je da će noć između subote i nedelje biti besana, ali onda je došlo do iznenadnog preokreta - dogovora između šefa Vagnera Jevgenija Prigožina i predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka.

Mnogo toga ostaje nejasno. Prigožin je samo saopštio da je doneo odluku da povuče trupe koje su bile nadomak Moskve, kako ne bi došlo do krvoproliće. Napustio je Rostov na Donu, navodno da krene put Belorusije, uz garancije da neće biti krivično gonjen. Šta se tačno tu dogodilo, još nikom nije jasno. CNN piše da Putin sada najverovatnije sumira utiske nakon najvećeg izazova svojoj vladavini. Što se tiče Prigožina, on možda ide u Belorusiju, ali je činjenica da je

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »