Dveri: Direktorka Ribnikarka smenjena tek nakon govora poslanice Radmile Vasić

Beta 08.07.2023

Pokret Dveri ocenio je danas da su direktorka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Snežana Knežević, pedagog Jelena Vujičić i psiholog Lidija Maksić radile u toj školi i pored toga što su suspendovane, a da je Knežević smenjena tek nakon govora poslanice  Dveri Radmile Vasić na sednici Skupštine Srbije.

Dveri su u saopštenju navele da je Knežević suspendovana na osnovu Izveštaja prosvetne inspekcije još pre mesec dana, ali da se ona tome oglušila. 

Dveri navode i da Knežević nije poštovala nijednu odluku Vlade, kao i da premijerka Srbije Ana Brnabić nije na tome insistirala već "da je medijski plasirala vest da je direktorka suspendovana i da je pokrenuta istraga radi utvrđivanja njene lične odgovornosti i da se to odnosi i na pedagoga i psihologa ove škole".

Dodali su i da je vlast obećala ulaganje u potpunu rekonstrukciju te škole u iznosu od sedam miliona evra, a da se to, kako su Dveri navele, pretvorilo u "najobičnije krečenje i šminkanje škole u iznosu od 150.000 evra", kao i da naznake o izgradnji memorijalnog dela te škole "nema ni na vidiku".

"Tražimo odgovornost svih članova Privremene uprave zbog očiglednih propusta u radu, posebno zbog dopuštanja da se direktorka, pedagog i psiholog ponašaju kao da nisu suspendovani i dolazili su i radili svoj posao kao da se nije desio stravičan zločin", piše u saopštenju Dveri.

Ukazali su da je takvo ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Brnabić nedopustivo i zatražili njihovu odgovornost, ostavke i nove izbore na svim nivoima.

(Beta, 07.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »