Naslovne strane za ponedeljak, 10. jul 2023. godine

Beta 10.07.2023

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o izborima i situaciji s migantima u pograničnom pojasu sa Madjarskom. BLIC - List piše da izbori dele opoziciju, u tekstu pod naslovom: "Jedni za, drugi protiv, treći delimično za". List istražuje zašto stambeni krediti više nisu isplativiji od kirije, u tekstu: "Rata ili renta".

VEČERNJE NOVOSTI - "Šenlučenje migranata odnelo mir i unelo strah", kažu žitelji graničnog pojasa kod Subotice. "Krimski most ruska PVO opet odbranila", piše list o rusko ukrajinskom sukobu.

ALO - "Srbija pobedila belu kugu", više rođenih u odnosu na prethodnu godinu, piše list.

DANAS - "Puštena i pre žalbe zbog pritiska javnosti", kaže pravni zastupnik policajke Katarine Petrović advokat Branko Ivković. "Na crno i do trećine BDP-a", o sivoj ekonomiji i njenom suzbijanju u regionu.

INFORMER - List piše o poseti crnogorskog predsednika Jakova Milatovića Srbiji: "Jakovu je Sveta Marović problem, a Kosovo nije!?".

KURIR - "Ubijeni greškom", list piše o žrtvama egzekutora mafijaških klanova, koji su su se slučajno našli na putu ispaljenih hitaca i stradali.

NOVA - "Smislen zahtev protesta je smena cele Vlade i Vučića", kaže poslanik koalicije NADA Predrag Marsenić. List piše da je vlast u Beogradu dodelila vredne poslove firmama povezanim sa bivšim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom, u tekstu pod naslovom: "Šapićeva vlast široke ruke".

POLITIKA - "Migranti po šumama, meštani strahuju po kućama", o situaciji u pograničnom pojasu Srbije sa Madjarskom. "Neophodna nam je nova industrijska revolucija", kaže ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.SRPSKI TELEGRAF - O dešavanjima u Rusiji, pod naslovom: "On vlada Kremljem iz senke", list piše da Jurij Kovalčik savetuje Vladimira Putina i u ključnim momentima za tu državu.

(Beta, 07.10.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »