Тепић (ССП): Инспекторе Митића и Миленковића штити једино јавност

Бета 11.07.2023

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавла је данас да инспекторе Четвртог одељења за борбу против дрога Душана Митића и Слободана Миленковића, који су открили случај "Јовањица", штити једино јавност и "једино их јавност одржава у животу".

Тепић је рекла испред зграде Специјалног суда, у коме данас Митић треба да сведочи, да у предмету "Јовањица" првооптуженог Предрага Колувију у судници брани Владимир Ђукановић, који је и председник Одбора за правосуђе у Скупштини Србије, а ван суднице министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

Према њеним речима, Гашић је покушао и да обмане јавност изјавом да је са Колувијом "имао контат само једном поруком", и да брани криминалце изјавом да "Митић може и да лаже на суду".

"Што није тачно, може да лаже само оптужени Предраг Колувија", рекла је Тепић новинарима испред Специјалног суда и додала да је Гашић својом изјавом о инспекторима покушао да понизи и правосуђе које је формирало предмете "Јовањица 1" и "Јовањица 2".

Тепић која је и народна посланица, рекла је да Јовањица није плантажа марихуане, већ да је оптужница дефинисала "као највећу фабрику дроге у Европи" на којој је узгајан и сканк, који је "најјача дрога".

Испред зграде Специјалног суда где се очекује долазак инспектора Митића, кога ће данас испитивати адвокат одбране, окупили су се у великом броју грађани и представници свих странака проевропске опозиције.

(Бета, 07.11.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »