Tepić: Na sednice Anketnog odbora pozvaću predstavnike policije, tužilaštva, REM-a

Beta 14.07.2023

Šefica poslaničke grupe "Ujedinjeni" Marinika Tepić rekla je da je upućen poziv svim poslaničkim grupama da predlože svog člana u Anketni odbor za utvrđivanje činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima kod Mladenovca.

"Prvu sednicu koja će biti konstitutivna sazvaće predsednik skupštine Vladimir Orlić", rekla je za list Nova Tepić, predsednica Anketnog odbora koji bi trebalo da počne da radi za sedam do deset dana, i da zaključke objavi do kraja avgusta.

Tepić je istakla da već zna koga će pozvati da se pojavi na sednicama Anketnog odbora, a to će biti predstavnici policije na najvišem nivou, ali i lokalni policajci iz Mladenovca, kojima je bio poznat ubica, kao i predstavnike Višeg javnog tužilaštva, koje je odustalo od njegovog gonjenja.

"Na spisku će biti i bivši i sadašnji direktor OŠ 'Vladislav Ribnikar', predstavnici REM-a, na primer Olivera Zekić", rekla je Tepić i najavila da će se tražitii određena dokumenta koja bi mogla da doprinesu radu odbora.

Kako je istakla, postoji čitav spektar ljudi koji su u obavezi da daju odgovore zbog tragedija koje su se desile, ali i skorašnjeg početka školske godine.

(Beta, 07.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »