Nikad više "stranih" programera u Srbiji! U Skupštini Zakon o zapošljavanju stranaca: "Godinama nam nedostaju određena zanimanja"

Blic 27.07.2023
Nikad više "stranih" programera u Srbiji! U Skupštini Zakon o zapošljavanju stranaca: "Godinama nam nedostaju određena…

Nije novina da u Srbiju u poslednjih nekoliko godina dolaze mnogi radnici iz inostranstva koji posao nalaze u našoj zemlji. Tradicionalno smo navikli da su to mahom zanatlije, radnici na građevini ili osobe koje obavljaju teške fizičke poslove. Ono što je velika promena jeste da je prošle godine broj programera koji su došli iz inostranstva veći nego broj armičara, tesara i zidara iz inostranstva, i to zajedno u prethodne dve godine!

Tokom skupštinske debate o Zakonu o zapošljavanju stranaca, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izneo je statističke podatke koji nedvosmisleno dokazuju pravac u kome se Srbija kreće, demantujući tako navode opozicije da je Srbija postala zemlja jeftine radne snage. - Nesporno je da nama godinama nedostaju određene kategorije zanimanja. Neozbiljno je govoriti da smo mi otvorili svoje granice da bi stranci došli i bili više

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »