Srpkinja se vratila iz Grčke i pokrenula neverovatan biznis! Okupila žene iz svih krajeva Srbije i sada prave unikatne džempere, a jedan je ponela i Jelena Đoković na Vimbldonu (foto)

Blic 01.08.2023
Srpkinja se vratila iz Grčke i pokrenula neverovatan biznis! Okupila žene iz svih krajeva Srbije i sada prave unikatne…

U ekspanziji mašinske proizvodnje, ručni rad postao je retkost i u strahu da se potpuno izgubi, dobio je neprocenjivu vrednost. To je shvatila i Marijana Andrić koja se pre osam godina iz Grčke vratila u Srbiju. Želela je da stari srpski zanat vezenja i pletenja po kom su naše žene bile prepoznatljve, otrgne od nestajanja i u tome uspela. Okupila je vredne pletilje iz svih delova Srbije i napravila svoj Maridruna tim čiji unikatni džemperi obalaze svet.

- Imala sam tu ideju da taj stari zanat, ručne radove vratim u modu, sa modernim dizajnom. Uspela sam da pronađem jednu po jednu ženu iz svakog kraja, tako smo i krenuli. Za naš rad i trud se pročulo, kreacije su postajale sve prepoznatljivije i krenuli smo u izvoz ka svim kontinentima. Ove godine najviše izvozimo u Ameriku, trenutno je to najjače tržište ali ništa manje nije zastupljenije ni tržište Evrope, kaže za RINU Marijana. Ona dodaje da njen tim trenutno

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »