"Znamo dobro američki ambasadore": Hovenijer i Petković u klinču oko granica na Kosovu i Metohiji: "Moramo ovo da razjasnimo"

Blic 02.08.2023
"Znamo dobro američki ambasadore": Hovenijer i Petković u klinču oko granica na Kosovu i Metohiji: "Moramo ovo da…

Izjava ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džefrija Hovenijera da je Kosovo nezavisna i demokratska država, i da se tačno zna gde su njegove granice, dodatno je podigla tenzije u ionako uzdrmanom regionu. Za američkog zvaničnika četiri srpske opštine na severu KiM su deo te "države", a Srpska lista opoziciona partija u njoj kao i svaka druga. Direktor Kancelarije za KiM na to odgovara američkom ambasadoru - "granice na Kosovu i Metohiji su granice Srbije".

Hovenijer je, osim o granicama, govorio i o Srpskoj listi, čiji su predstavnici prethodnih dana boravili u Vašingtonu. Rekao je da SAD žele i očekuju da Srpska lista učestvuje na novim lokalnim izborima na severu Kosova. - Kosovo je za Ameriku nezavisna i demokratska država, a Srpska lista opoziciona stranka, kao i sve druge opozicione partije na Kosovu, koju ne smatramo srpskom političkom strankom, već strankom etničkih Srba na Kosovu - rekao je on. Kako je dodao,

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »