Rašković Ivić: Aleksićev skup u Topoli sluti na otcepljenje protivnika fer izbora u stranci

Beta 03.08.2023

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da je predstojeće okupljanje stranačkih odbora koji podržavaju potpredsednika Miroslava Aleksića "opasan potez" koji po njenim rečima, sluti na otcepljenje onih u stranci koji se protive fer izbornom procesu.

Rašković Ivić je povodom najave održavanja tog skupa na Oplencu u nedelju, 6. avgusta, ocenila da nije reč o tome "šta će stranka dalje, nego šta će to društvo dalje".

"To su oni koji bi, podozrevam, želeli da menjaju DNK Narodne stranke koji se sastoji od demokratsko-građanskog i nacionalnog i to na uštrb nacionalnog, a način na koji to rade, ne vidim da je demokratski", rekla je Rašković Ivić za portal Danas.

Navela je da Narodna stranka neće menjati ideologiju u kojoj po njenim rečima ima i nacionalnog i demokratskog.

"Onima kojima to ne odgovara želim srećan put", rekla je potpredsednica Narodne stranke.

Upitana da li sledi cepanje stranke s obzirom na najave vraćanja imena stare Aleksićeve stranke Narodni pokret Srbije,  Rašković Ivić je odgovorila da se "to društvo spremilo da rascepi Narodnu stranku".

"Ako se već pominje naziv stare Aleksićeve stranke ponikle u krilu G17, a tome pridoda i skup na kome samo i isključivo učestvuju 'provereni kadrovi', da podsetim da je sličan već održan na Dunavu pre četrdesetak dana, onda se to društvo spremilo da rascepi Narodnu stranku", rekla je Rašković Ivić.

Komentarišući navode da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić "veštački prekraja volju članstva i pokušava da postavi delegate" koji će glasati za njega na stranačkoj skupštini, zakazanoj za 22. oktobar, Rašković Ivić je ocenila da "nije reč o veštačkom prekrajanju volje članstva, već o uvođenju reda i realnog stanja".

"Pluralizam mišljenja uvek je bio prisutan u Narodnoj stranci. Tu je bio levičar Borislav Novaković, građanisti i desničari kao Vladimir Gajić i Siniša Kovačević. Niko nikog iz stranke ne isteruje. I sam Aleksić je ostao prvi potpredsednik stranke i šef poslaničkog kluba", navela je Rašković Ivić.

Ranije je najavljeno da će se članovi, opštinski i gradski odbori Narodne stranke koji podržavaju potpredsednika stranke Miroslava Aleksića sastati u nedelju, 6. avgusta u hotelu na Oplencu, iznad Topole i odlučiti kako će stranka dalje delovati.

(Beta, 08.03.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »