"Fali mi krov, ali guram nekako i bez njega": Kuće koje guta rastinje, zarđali katanci na kapijama, ulice bez ljudi: Tužna slika dva srpska sela, u jednom živi četiri, u drugom osam meštana (foto, video)

Blic 03.08.2023
"Fali mi krov, ali guram nekako i bez njega": Kuće koje guta rastinje, zarđali katanci na kapijama, ulice bez ljudi: Tužna…

Zvanično najmanje naseljeno selo u nišavskom okrugu je Manastir. Njegovi stanovnici mogu se izbrojati na prstima jedne ruke. Jednu polovinu čini par penzionera koji su prevalili 80 godina, a drugu polovinu dvojica muškaraca u samačkim domaćinstvima od kojih je jedan u sedmoj, a drugi u šestoj deceniji života.

Pedesetšestogodišnji Miroljub Jovanović, nekadašnji je radnik fabrike “Jastrebac” u Nišu. U selu živi 20 godina. - U Manastiru imam kuću, nezavršenu od 1976. godine, to smo pravili tu kao vikendicu. Prodajem sekundarne sirovine, po baštice ovako radim, plevim, kosim. Neke lakše poslove, teške više ne mogu da radim. Fali mi krov na kući, ali nekako guram i bez njega - priča ekipi Blic TV Jovanović. Do ovog sela koje je ime dobilo po manastiru Sveti Nikola iz 14.

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »