Vlada Srbije: Brnabić je u Republici Srpskoj, nije istina da je otkazana poseta Bačkoj Palanci

Beta 04.08.2023

Vlada Srbije je negirala vesti da je današnja poseta premijerke Ane Brnabić Bačkoj Palanci otkazana i saopštila da je Brnabić danas u Republici Srpskoj, gde se obeležava Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja".

Vlada je saopštila da je najava aktivnosti premijerke u Republici Srpskoj na sajtu od četvrtka u 13 časova i da Pres-služba aktivnosti premijerke uvek najavljuje dan ranije.

"Premijerka Brnabić jutros je imala sastanak sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, nakon toga prisustvovala je Savetu za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske, a planirano je da večeras prisustvuje i obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji Oluja", navodi se u saopštenju.

Portal Bap vesti je prethodno objavio da je Opština Bačka Palanka saopštila da se otkazuje dolazak premijerke i da će javnost blagovremeno biti obaveštena da li će i kada će doći.

Portal je naveo da je bilo najavljeno da bi Brnabić tokom posete trebalo da poseti područja na kojiima ima štete od julskog nevremena.

U ponedeljak je u Bačkoj Palanci od strujnog udara poginuo dečak, kao i nekoliko dana ranije i njegov deda, pokušavajući da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu koji su pokidani tokom nevremena.

Problem s kablovima je nadležnima prijavljivan 27 puta, ali ih do tragedije niko nije uklonio, zbog čega su u gradu već nekoliko puta održani protesti.

(Beta, 04.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »