Vučević u Egiptu: Srbija je vojno neutralna, sarađujemo u oblasti odbrane sa releventnim akterima

Beta 07.08.2023

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, u susretu sa egipatskim ministrom odbrane i vojne proizvodnje generalom Mohamedom Ahmedom Zakijem, da je "dugoročno strateško opredeljenje Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva u bilo kojoj od postojećih vojno-političkih organizacija"."Istovremeno, to ne znači odsustvo volje za unapređenjem saradnje sa svim relevantnim akterima u domenu međunarodnih odnosa, a naročito bezbednosti i odbrane", rekao je Vučević koji boravi u Egiptu, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vučević je ocenio je da je ova poseta još jedna potvrda dobre saradnje Srbije i Egipta i dva ministarstva odbrane, izrazivši opredeljenje za dalji razvoj i unapređenje odnosa u oblastima vojno-tehničke, vojnoobrazovne i vojno-vojne saradnje.

Pozvao je Egipat da učestvuje na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2023", koji će biti održan u Beogradu, u septembru ove godine.

General Zaki je kao oblasti od posebnog značaja, kada je reč o saradnji u oblasti odbrane, izdvojio vojno-tehničku i vojno-vojnu saradnju i zahvalio na pozivu za učešće na sajmu "Partner 2023".

(Beta, 08.07.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »