Dušu i srce ostavljamo na ovoj bini: Počeo je najveći trubački megdan na svetu, na pozornici u Guči svoje snage odmeriće 16 najboljih orkestara iz svih delova Srbije (foto)

Dnevnik 13.08.2023
Dušu i srce ostavljamo na ovoj bini: Počeo je najveći trubački megdan na svetu, na pozornici u Guči svoje snage odmeriće…

Lučani: Na stadionu u Guči pored reke Bjelice zvanično je počelo takmičnje najboljih seniorskih trubačkih orkestara. Svi oni žive za ovu pozornicu i za ovo takmičnje, na kom se duže od šest decenija ispisuje istorija. Ove godine konkurencija je izuzeto jaka , učestvuje 16 orkestara a nekoliko njih ima već dve nagrade i čeka se ona treća da bi se ovenčali laskovom titulom - majstorskim pismom.

- Dušu i srce ostavljamo na ovoj pozornici. Mi sviramo tokom čitave godine, ali nigde sa takvom emocijom kao u Guči, na ovoj bini. Pažljivo smo se spremali, vežbali mesecima unazad, kaže za RINU trubač Bojan Krstić. Takmičenje je otvorio ovogodišnji domaćin Sabora trubača u Guči, istaknuti odbojkaš i sportski radnik, poreklom upravo iz Dragačeva, Željko Tanasković. Foto: RINA - Dragi prijatelji saboraši, truba je simbol Guče, a Guča je danas trubački centar sveta.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »