Aleksandar Dikić: DS dvojka u procentima prati kao usud, a SSP je politička Legija stranaca

Beta 15.08.2023

Dugogodišnji član Demokratske stranke (DS) Aleksandar Dikić naveo je u svom "ispovedanju" o stanju u srpskoj opoziciji u listu Danas, da neće da oćuti i da se pravi da "ne primećuje ono što svima bode oči" - da je ta stranka "odlaskom Dragana Šutanovca proterala aristokratiju kruga dvojke, ali sa sebe nije skinula njeno prokletstvo".

"Dvojka u procentima prati je kao usud u svakom istraživanju, pa se postavlja pitanje da li građani uopšte imaju potrebu za DS koja više ne govori drugima šta treba da se radi, već radi ono što drugima treba", naveo je Dikić u autorskom tekstu za ovaj list, gde dugo objavljuje takve tekstove.

Kako je ocenio, "na njenom čelu su upravo onakvi ljudi kakve narod navodno traži - novi, stručni, pošteni".

"Izgleda da je ispalo po onoj narodnoj - e sad neću ni kako ja hoću. Tragično, tužno, razočaravajuće", napisao je Dikić.

Puno prostora u tekstu, više nego za DS, Dikić je posvetio Stranci slobode i pravde (SSP) za koju je naveo da "postaje kontejner opozicije".

"Posledni transfer (Samofalov) to pokazuje i dokazuje. Stranka liči na političku Legiju stranaca. Svi oni koji su počinili neki zločin prema 'matičnoj' partiji beže u SSP kao na 'slobodnu teritoriju' gde im se sve prašta i poklanja novi početak", napisao je Dikić, i dodao da SSP "nije obično stovarište, to je kontejner sa pet zvezdica".

(Beta, 08.15.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »