Sandić (Novi DSS): Ministarki poljoprivrede za sve krivi građani

Beta 16.08.2023

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Zoran Sandić izjavio je danas da je neozbiljno da ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković svu odgovornost za širenje afričke kuge svinja prebaci na građane, a da istovremeno ne vidi greške i propuste koje godinama unazad čini ministarstvo koje vodi.

"Prema rečima ministarke, situacija nije alarmantna jer je zaraženo, kako ona kaže, tek oko jedan procenat svinja u Srbiji. Međutim, ministarka istovremeno prećutkuje činjenicu da je proizvodnja svinjskog mesa konstantno u padu pa je tako ove godine u Srbiji već 200.000 svinja manje u odnosu na 2022. godinu i pre pojave afričke kuge", izjavio je Sandić.

Dodao je da ministarka jedini spas vidi i traži u vojsci, policiji i tužilaštvu, samo optužujući građane za situaciju u kojoj se nalazimo, navedeno je u saopštenju.

Kako je istakao Sandić, ne priča se o uzroku problema i rešenjima, već samo o posledicama.

"Reakcija države i ministarstva poljoprivrede je bila neblagovremena u smislu preventive zaraze i širenja ove bolesti koja preti da uništi veliki broj farmi, i svakako klimavo svinjogojstvo u Srbiji", dodao je potpredsednik Nove DSS.

(Beta, 08.16.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »