Željko Pejčić: Vlast u Bačkoj Palanci ne oseća odgovornost za izgubljene živote

Beta 16.08.2023

Jedan od organizatora protesta građana Bačke Palanke Željko Pejčić izjavio je danas da predstavnici lokalne vlasti nisu pokazali nikakvu odgovornost zbog dve tragedije koje su se nedavno dogodile u tom gradu.

Pejčić, koji je zbog učešća u protestima dobio otkaz u komunalnom preduzeću, rekao je agenciji Beta da lokalni funkcioneri izbegavaju komunikaciju s građanima Bačke Palanke.

"Građani Bačke Palanke su podneli zahtev da svi lokalni čelnici, zbog čije nemarnosti su nakon nedavnog nevremena stradali deda i 13-godišnji unuk, podnesu ostavke na funkcije, ali taj zahtev do sada niko nije uslišio. Oni čak odbijaju da se s nama sretnu i da nam objasne zbog čega ne prihvataju nikakvu odgovornost za ljudske živote", rekao je Pejčić.

Prema njegovim rečima, Bačkopalančani neće odustati od zahteva za ostavkama lokalnih čelnika i nastaviće s protestima ispred zgrade opštinske uprave.

Dodao je da predstavnici lokalne vlasti obilaze pojedine porodice čiji članovi učestvuju u protestima i ucenjuju ih da će zbog toga ostati bez posla.

"Pre nekoliko dana su zapretili jednom članu organizacionog odbora da će ostati bez posla ukoliko nastavi s učešćem na protestima. Morao je da odustane jer živi od jedne plate, a ima malo dete i suprugu u drugom stanju. Takođe, jednom drugom članu su izgrebali automobil", kazao je Pejčić.

Nakon nedavnog nevremena, u Bačkoj Palnci je 31. jula od strujnog udara stradao 13-godišnji dečak, a nedelju dana ranije poginuo je i dečakov deda, takođe od strujnog udara kada je pokušavao da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu.

Komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem s kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije niko nije uklonio.

Bakčkopalnčani su dali rok opštinskim čelnicima na čelu s predsednikom opštine Branislavom Šušnicom (SNS) da do petka 11. avgusta podnesu ostavke.

Sinoć na protestu, građani su ulaz u opštinsku zgradu zasuli stajskim đubrivom.

(Beta, 16.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »