SSP: Šapić stoji iza nelegalne gradnje koju sprovodi direktor VK Novi Beograd

Beta 22.08.2023

Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je danas gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da stoji iza nelegalne gradnje na Senjaku koju sprovodi predsednik Vaterpolo kluba Novi Beograd Mirjan Nešović.

Potpredsednica Gradskog odbora (SSP) Ana Gođevac kazala je na konferenciji za novinare da je jasno da je Šapić morao da zna šta njegov "blizak saradnik radi", kao i da radi krivično delo na isti način kao što je i on to radio na Novom Beogradu, kada je bio predsednik opštine. 

Prema njenim rečima, Nešović je dobio građevinsku dozvolu da izvrši insveticiono održavanje kuće u Dobropoljskoj 11, a umesto toga, izgradio je novu zgradu. 

"Zbog toga što je Aleksandar Šapić hodajuća afera, zbog toga što prekrši svaki zakon na koji naleti, zbog toga što je obećao građanima Beograda da će biti nulta tolerancija na nelegalnu gradnju, mi ćemo ponovo sa našim opozicionim kolegama u Skupštini grada Beograda da pokrenemo smenu Aleksandra Šapića", navela je Gođevac. 

Potpredsednica SSP Marinika Tepić kazala je da je slučaj Šapića poseban jer on nije samo gradonačelnik Beograda, već i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), kao i da  predstavlja "prljavo ogledalo stanja u razvaljenoj i korupciji zarobljenoj Srbiji".

"Slika Srbije je takva da se običnom čoveku oduzima legalna imovina, dok prijatelji Šapića mogu legalno da grade", kazala je Tepić.

Ona je zatražila od Železnice Srbije, s obzirom na to da se parcela nalazi u njihovoj zaštićenoj zoni, da odgovori da li je Nešović dobio dozvolu za gradnju od njih, "jer tamo ne bi trebalo da se gradi ni legalno".

Tepić je pozvala i Vladu Srbije da se izjasni o tom slučaju, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji "voli da se izjašnjava o svemu". 

Novinarima su priloženi papiri na kojima se vidi podneta krivična prijava protiv Nešovića, a u okviru koje se traži i da budu ispitani gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović, kao i sekretar za gradski urbanizam Marko Kulić, za koje se sumnja da su umešani u prikrivanje te gradnje. 

"Pošto je ovde jasno da nema građevinske dozvole, nema ni table, nema ni obezbeđenog gradilišta, gradska inspekcija bi morala, po službenoj dužnosti, da zabrani dalje radove i pokrene propisane mere za njegovo rušenje. Zato podnosimo još i prijavu gradskoj inspekciji zbog nelegalne gradnje i očekujemo je na terenu koliko sutra, sa nalogom za zaustavljanje ove nelegalne gradnje, a potom i rušenje", ukazala je Tepić.

(Beta, 08.22.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »